Five Star Experience | +381 60 65 65 543; +381 64 147 88 24

office@fse.rs

Blog

prodaja

OBUKA KONOBARA ZA PRODAJU U RESTORANU

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Strah od prodaje je često jači od pokušaja da testiramo svoja uverenja o tome šta gost zaista neće, a šta bi mu prijalo. Prema mom dosadašnjem iskustvu, u ovom segment je obuka konobara najpotrebnija. Za one koji smatraju da je…

više

METODE ZA PRIVLAČENJE NOVIH GOSTIJU

Piše: dr Snježana Gagić, konsultant i trener, Five Stars Experience Serviranje dobrog jela nije samo po sebi dovoljno da nam restoran bude pun za vreme ručka i večere. Naročito za vreme ručka kada su ljudi na poslu. Zbog toga treba raditi na promociji restorana i osmišljavanju aktivnosti koje će podstaći potencijalne goste da odaberu baš…

više

IMATE LI OBROK SALATE?

Piše: dr Snježana Gagić, konsultant i trener, Five Stars Experience Salata je nekad bila prateći deo jelovnika, ali danas su, prema svim istraživanjima, najčešći izbor milenijalaca pored piletine i burgera. Da li je ovom doprinela povećana svest o unosu svežih prirodnih namirnica kod gostiju ili je samo trend koji će biti zamenjen nekim drugim videćemo.…

više

KAKO POVEĆATI PROFIT PRAVILNIM OPISOM JELA

Piše: dr Snježana Gagić, konsultant i trener, Five Stars Experience Januar je mesec u kojem se najviše teži promenama, pa ćemo, shodno tome, pisati o promenama u vašem poslovanju koje mogu imati pozitivan učinak na ukupne rezultate poslovanja. Sve više ugostitelja je osvestilo značaj opisa jela u jelovniku, pa se na regionalnim jelovnicima mogu naći…

više

BRENDIRANJE RESTORANA

Piše: dr Snježana Gagić, konsultant i trener, Five Stars Experience Brend je prizma kroz koju nas posmatraju naši gosti. To nije logo, to nisu samo složene boje i slogan. Brend je iskustvo i osećaj pripadnosti. Biti lojalan gost nije isto što i redovan. Ovaj drugi će otići za prvom boljom ili drugačijom prilikom, dok oni…

više

KAKO PRODAVATI VINO U RESTORANIMA?

Piše: dr Snježana Gagić, konsultant i trener, Five Stars Experience Činjenica je da je prodaja vina može značajno da uveća promet u restoranu, ali je još veća činjenica da to mnogi ne znaju raditi. U praksi često imamo krajnosti – oni koji prave podelu vina na “crno” i belo i one konobare kojima je neko…

više
konobari obuka

KAKO TRENIRATI NOVE KONOBARE?

Piše: dr Snježana Gagić, konsultant i trener, Five Stars Experience Primili ste nove radnike, pokazali im prostorije, ponudu, rekli par reči o restoranu, upoznali ih sa njihovim radnim kolegama i pustili da se snalaze sami. Loša strategija koja može izazvati nezadovoljstvo kod gostiju na kojima se novozaposleni podučava, nezadovoljstvo kod novozaposlenog i negodovanje tima jer…

više
1 2 3 5