Five Star Experience | +381 60 65 65 543; +381 64 147 88 24

office@fse.rs

Blog

korona u restoranu

RESTORAN U DOBA KORONA VIRUSA – A ŠTA SADA?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Sećam se da smo na fakultetu učili koliko je turizam osetljiva delatnost što je ovih dana u celom svetu vrlo očigledno zbog pojave korona virusa. Turizam i ugostiteljstvo su najugroženiji sektori kako zbog nove mere Vlade da se objekti zatvore…

više
hrana i pivo

OBUČITE VAŠE KONOBARE DA USKLADE HRANU I PIVO

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Pre nego što se pristupi uparivanju hrane i piva neophodno je definisati koji faktori diktiraju kvalitet piva, odnosno koji su indikatori na osnovu kojih se donose zaključci o mogućem uparivanju. Kod hrane se uzima u obzir generalni ukus, tekstura, začinjenost,…

više
brendiranje poslodavca

ZNATE LI ŠTA JE EMPLOYER BRANDING?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Usled sve veće fluktuacije radne snage, otežane regrutacije zbog neprijavljivanja kandidata adekvatnih znanja i veština, manjka radnika koji ispunjavaju formalne i neformalne zahteve posla pojavljuje se potreba da se izdvojimo od ostalih. U mom okruženju postoje ugostitelji koji šire poslovanje…

više
Restoran Papagaj

OBUKA KONOBARA – KAKO SE TO RADI?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Činjenica je da kvalifikovane radne snage ima sve manje i da je malo raspoloživih kandidata koji znaju svoj posao. Mnogi ugostitelji su došli u fazu da spuštaju kriterijume i zapošljavaju kandidate sa mnogo lošijim znanjem od poželjnog. To je nužno…

više
usteda u restoranu

FOOD COST- ŠTA JE TO?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Da li pratite cenu koštanja hrane koju prodajete ili ste to prepustili kompjuteru? Da li znate koliko Vas koštaju jela? Radite li inventar u kuhinji? Sve su to pitanja koja treba da imaju potvrdan odgovor. Koji je optimalan raspon za…

više
vinske etikete

ČITANJE FRANCUSKIH VINSKIH ETIKETA

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Što je kvalitetnije vino to će etiketa biti sadržajnija. Da se ljubitelji vina ne bi osećali kao Alisa u zemlji čuda u ovom delu će neke stvari biti pojašnjene. Pre svega, zbunjujuće je to što se na francuskim etiketama ne…

više

ZAŠTO INTERVJUISATI ZAPOSLENE KOJI SU VAM DALI OTKAZ?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Činjenica je da u restoraterstvu postoji velika fluktuacija radne snage. Retki su srećnici koji nemaju problem sa stalnim promenama u timu. Koliko se zaposleni zadržavaju kod Vas? Od ovog podatka važniji je samo jedan, a to je zašto odlaze. Neki…

više
prodaja

OBUKA KONOBARA ZA PRODAJU U RESTORANU

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Strah od prodaje je često jači od pokušaja da testiramo svoja uverenja o tome šta gost zaista neće, a šta bi mu prijalo. Prema mom dosadašnjem iskustvu, u ovom segment je obuka konobara najpotrebnija. Za one koji smatraju da je…

više
1 2 3 6