Five Star Experience | +381 60 65 65 543; +381 64 147 88 24

office@fse.rs

Blog

menadžer restorana

SASTANAK SA MENADŽEROM. PRAKSA ILI IZUZETAK?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Po mom iskustvu u pitanju je izuzetak. Sa saradnicima se komunicira pojedinačno, prikupljajući selektivne informacije, često glasine i bez jasnog cilja. Menadžer restorana treba da napravi plan sastanka. Najbolje je da budu na nedeljnom nivou, ali dva puta mesečno je…

više
menadžer restorana

ŠTA SI TI? JA SAM MENADŽER RESTORANA

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Vi ste taj koji planira, organizuje, rukovodi i kontroliše rad zaposlenih u restoranu. Vaš zadatak je da dobrom organizacijom tima postignete željene finansijske rezultate, održite dobar imidž kuće, da uvodite inovacije i da drugim aktivnostima osigurate stabilnost poslovanja. Vi ste…

više
menadžer restorana

POSTAO SAM MENADŽER RESTORANA! A ŠTA SAD?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Pokazali ste se kao izvrstan saradnik i dobili unapređenje. Prihvatili ste ponudu za menadžera na novom radnom mestu. Šta dalje? Došli ste u nepoznato okruženje, panični da ne izneverite one koji su vas podržali. Zastanite na trenutak. Napišite svoju lidersku…

više
korona u restoranu

RESTORAN U DOBA KORONA VIRUSA – A ŠTA SADA?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Sećam se da smo na fakultetu učili koliko je turizam osetljiva delatnost što je ovih dana u celom svetu vrlo očigledno zbog pojave korona virusa. Turizam i ugostiteljstvo su najugroženiji sektori kako zbog nove mere Vlade da se objekti zatvore…

više
hrana i pivo

OBUČITE VAŠE KONOBARE DA USKLADE HRANU I PIVO

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Pre nego što se pristupi uparivanju hrane i piva neophodno je definisati koji faktori diktiraju kvalitet piva, odnosno koji su indikatori na osnovu kojih se donose zaključci o mogućem uparivanju. Kod hrane se uzima u obzir generalni ukus, tekstura, začinjenost,…

više
brendiranje poslodavca

ZNATE LI ŠTA JE EMPLOYER BRANDING?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Usled sve veće fluktuacije radne snage, otežane regrutacije zbog neprijavljivanja kandidata adekvatnih znanja i veština, manjka radnika koji ispunjavaju formalne i neformalne zahteve posla pojavljuje se potreba da se izdvojimo od ostalih. U mom okruženju postoje ugostitelji koji šire poslovanje…

više
Restoran Papagaj

OBUKA KONOBARA – KAKO SE TO RADI?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Činjenica je da kvalifikovane radne snage ima sve manje i da je malo raspoloživih kandidata koji znaju svoj posao. Mnogi ugostitelji su došli u fazu da spuštaju kriterijume i zapošljavaju kandidate sa mnogo lošijim znanjem od poželjnog. To je nužno…

više
usteda u restoranu

FOOD COST- ŠTA JE TO?

Piše: dr Snježana Gagić, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Da li pratite cenu koštanja hrane koju prodajete ili ste to prepustili kompjuteru? Da li znate koliko Vas koštaju jela? Radite li inventar u kuhinji? Sve su to pitanja koja treba da imaju potvrdan odgovor. Koji je optimalan raspon za…

više
1 2 3 4 7