Ko vrši obuku?
Obuku vrši dr Snježana Gagić, profesor, osnivač i glavni konsultant Five Star Experience agencije i autor knjige Uparivanje hrane i vina i saradnici (stručnjaci iz vinarija koje će se obilaziti u toku obuke)
Kome je namenjena?
Onima koji žele da se zaposle kao somelijei;
Konobarima koji žele da unaprede svoje znanje u vezi sa vinima;
Onima koji se pripremaju za rad na brodu;
Prodavcima i proizvođačima vina;
Ljubiteljima vina;
Ugostiteljima koji žele da edukuju svoje saradnike;
Zašto vam je potrebna obuka?
Zato što su somelijei dobro plaćeni u celom svetu;
Zato što konobari sa ovim znanjem imaju bolje plate i više mogućnosti;
Zato što kao prodavac i proizvođač vina treba da imate znanja predviđena ovim programom;
Zato što dobijate sertifikat koji će biti formalna potvrda vašeg znanja i veština;
Cilj obuke
Naučiti osnove o proizvodnji vina;
Savladati razlike u karakteristikama sorti od kojih se pravi vino;
Naučiti kako se vino ocenjuje i šta se posmatra u proceni kvaliteta;
Naučiti razlike u stilu vina;
Savladati procedure usluživanja vina;
Naučiti osnove uparivanja hrane i vina i osposobiti se za preporuku vina uz jelo.
Sadržaj obuke
Obuka sadrži kombinaciju teorijskog i praktičnog učenja. Ona sadrži sledeće teme:
Proizvodnja vina;
Faktori koji utiču na kvalitet vina;
Sorte od kojih se proizvodi vino (internacionalne, autohtone i novostvorene);
Specijalna vina;
Senzorna oceana vina;
Stil vina;
Praktična vežba: Procena stila vina
Usluživanje vina;
Osnove uparivanja hrane i vina;
Praktična vežba: Uparivanje hrane i vina;
Poseta vinarijama.
Koliko traje obuka?
Obuka traje 5 dana po 3 časa
Gde se održava?
U Beogradu i Novom Sadu
Na koji način se proverava ishod obuke?
Završni test pred sertifikovanje.
Cena obuke
Cena na upit
Uslovi sprovođenja obuke
Minimum 10 prijavljenih polaznika
Podelite:
Prijava za obuku
Ukoliko želite da se prijavite na edukaciju, molimo Vas popunite ovu kontakt formu: