Ko vrši obuku?
Obuku vrši dr Snježana Gagić, profesor, osnivač i glavni konsultant Five Star Experience agencije i autor knjige Uparivanje hrane i vina i saradnici (stručnjaci iz vinarija koje će se obilaziti u toku obuke)
Kome je namenjena?
Onima koji žele da se zaposle kao somelijei;
Konobarima koji žele da unaprede svoje znanje u vezi sa vinima;
Onima koji se pripremaju za rad na brodu;
Prodavcima i proizvođačima vina;
Ljubiteljima vina;
Ugostiteljima koji žele da edukuju svoje saradnike;
Zašto vam je potrebna obuka?
Zato što su somelijei dobro plaćeni u celom svetu;
Zato što konobari sa ovim znanjem imaju bolje plate i više mogućnosti;
Zato što kao prodavac i proizvođač vina treba da imate znanja predviđena ovim programom;
Zato što dobijate sertifikat koji će biti formalna potvrda vašeg znanja i veština;
Cilj obuke
Proveriti neophodna predznanja za prodaju;
Naučiti kada i kako vršiti prodaju;
Savladati tehnike prodaje u restoranu;
Sadržaj obuke
Obuka sadrži kombinaciju teorijskog i praktičnog učenja. Ona sadrži sledeće teme:
Kratak osvrt na predznanje kandidata u vezi sa faktorima koji utiču na kvalitet vina, sorte i stil vina;
Stari svet –vinske regije i vina;
Novi svet – vinske regije i vina;
Čitanje vinske etikete;
Degustacija vina različitog stila;
Uparivanje belih sortnih vina sa hranom;
Uparivanje crvenih sortnih vina sa hranom;
Uparivanje jela sa regionalnih jelovnika sa vinima – uz objašnjenje;
Praktična vežba – Hrana i vino;
Prodaja, prezentacija i usluživanje vina;
Poseta vinarijama.
Koliko traje obuka?
Obuka traje 5 dana po 3 časa
Gde se održava?
U Beogradu i Novom Sadu
Na koji način se proverava ishod obuke?
Završni test pred sertifikovanje.
Cena obuke
Cena na upit
Uslovi sprovođenja obuke
Završena obuka za somelijea level 1
Minimum 10 prijavljenih polaznika
Podelite:
Prijava za obuku
Ukoliko želite da se prijavite na edukaciju, molimo Vas popunite ovu kontakt formu: